Νετανιάχου: Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ισοδυναμεί με «επιβράβευση της τρομοκρατίας»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ronen Zvulun/Pool Photo via AP,Η συντονισμένη πρωτοβουλία Ιρλανδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος ισοδυναμεί με «επιβράβευση της τρομοκρατίας», υποστήριξε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδικάζοντας την απόφαση αυτή.
«Αυτό θα ήταν ένα κράτος-τρομοκράτης. Θα προσπαθούσε να εξαπολύσει την (επίθεση που οδήγησε στη) σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε», αναφέρει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας την αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς και πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι το Ισραήλ θα παραμείνει απτόητο στην επιδίωξη του στόχου του, ο οποίος είναι η ολοκληρωτική επικράτηση στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ιρλανδία αναγνωρίζει σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης
Αντιδρά ο Λευκός Οίκος: «Μόνο μέσω διαπραγματεύσεων η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»
Οργή Ισραήλ μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Ιρλανδία, Ισπανία, Νορβηγία
Μητσοτάκης στο CNNi: Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για αυτό που συμβαίνει στον Λίβανο
20:24
Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
20:10
Εκατόμβες νεκρών στο Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις - Το Ιράν απειλεί να μην προσέλθει στις συνομιλίες στο Πακιστάν
20:00
Συναγερμός στη Λακωνία: Φωτιά σε δασική έκταση στον Πάρνωνα (pic)
19:56