ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το περίεργο καταφύγιο μιας 34χρονης που την αποκαλούσαν «νίντζα της στέγης»

ΗΠΑ: Το περίεργο καταφύγιο μιας 34χρονης που την αποκαλούσαν «νίντζα της στέγης»
Σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Charlie Neibergall

Αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο θέμα βρέθηκαν αστυνομικοί στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ καθώς μια γυναίκα ζούσε μέσα σε μια πινακίδα στην οροφή ενός σούπερ μάρκετ.

Η 34χρονη γυναίκα, η οποία δεν έχει κατονομαστεί, βρέθηκε από την αστυνομία στον χώρο που μοιάζει με σοφίτα μέσα στην πινακίδα στις 23 Απριλίου.
Η γυναίκα ζούσε εκεί για πάνω από ένα χρόνο και είχε μαζί της καφετιέρα, υπολογιστή, κλινοσκεπάσματα, τηλέφωνο, ακόμη και εκτυπωτή, ανέφερε η αστυνομία.

Μάλιστα στους αστυνομικούς δήλωσε ότι ήταν ένα «παλιό ασφαλές σημείο» που ήταν γνωστό στην οικογένειά της και μυστικό για τους περισσότερους άλλους.

Η γυναίκα, η οποία εμφανίστηκε με μαύρα ρούχα και γυαλιά του σκι τοποθετημένα στο κεφάλι της, είχε πάρει το παρατσούκλι «νίντζα της στέγης», αστειεύτηκε ένας αστυνομικός.

Όταν ρώτησε τους αστυνομικούς πώς βρέθηκαν στην οροφή, ο ένας είπε: «Σκάλα. Δεν είμαστε νίντζα της ταράτσας».

Η αστυνομία κλήθηκε στο κατάστημα όταν οι εργολάβοι που εργάζονταν στη στέγη ακολούθησαν μια προέκταση καλωδίου στο κρησφύγετο. Η γυναίκα βρισκόταν μέσα όταν δύο αστυνομικοί της ζήτησαν να ανοίξει μια μικρή πόρτα στο πίσω μέρος της πινακίδας.

«Ειλικρινά δεν ξέρω πώς ανέβηκε εκεί πάνω. Ούτε και μου υπέδειξε κάτι», είπε ένας από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν υπήρχε ίχνος σκάλας, οπότε είναι πιθανό η γυναίκα να έφτασε στην οροφή σκαρφαλώνοντας σε άλλο σημείο πίσω από το κατάστημα ή σε άλλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.

«Υπήρχε κάποιο δάπεδο που είχε τοποθετηθεί.Ένα μίνι γραφείο. Τα ρούχα της. Μια καφετιέρα Keurig. Ένας εκτυπωτής και ένας υπολογιστής - πράγματα που θα είχατε στο σπίτι σας», πρόσθεσε ένας από τους αστυνομικούς.

Η γυναίκα ήταν σε θέση να πάρει ρεύμα μέσω ενός καλωδίου ρεύματος που ήταν συνδεδεμένο σε μια πρίζα στην οροφή, είπε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η γυναίκα ήταν συνεργάσιμη και συμφώνησε γρήγορα να φύγει. Δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και της δόθηκαν πληροφορίες για τοπικές υπηρεσίες στην περιοχή.

«Ζήτησε συγγνώμη και συνέχισε το δρόμο της», δήλωσε οαστυνομικός. «Πού πήγε από εκεί και πέρα, δεν ξέρω», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ