ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δύο εκατ. δολάρια αποζημίωση από δήμο του Τέξας για τη δολοφονία των 19 μαθητών το 2022

ΗΠΑ: Δύο εκατ. δολάρια αποζημίωση από δήμο του Τέξας για τη δολοφονία των 19 μαθητών το 2022
Σοκαρισμένοι οι γονε.ις των μαθητών από το πολύνεκρο μακελειό στο δημοτικό σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε της πολιτείας του Τέξας, όπου τον Μάιο του 2022 έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά ηλικίας 7-11 ετών  AP Photo/Dario Lopez-Mills

Ο δήμος του Ουβάλντε, στο Τέξας, κατέληξε σε συμφωνία αποζημίωσης, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις περισσότερες από τις οικογένειες των παιδιών που σκοτώθηκαν το 2022 όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Με τον συμβιβασμό αυτόν «ο δήμος συμφώνησε να πληρώσει το ποσό της ασφάλειας των 2 εκατομμυρίων, που είναι ό,τι υπήρχε» ανέφερε ο Τζον Κόσκοφ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Δεκαεννιά παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν στις 4 Μαΐου 2022, όταν ένας ένοπλος μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ και οχυρώθηκε μέσα στις τάξεις, όπου έκαναν μάθημα δεκάδες μικροί μαθητές.

Από την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι η τοπική αστυνομία αγνόησε τις καθιερωμένες πρακτικές, καθώς δεν αντιμετώπισε άμεσα τον ένοπλο.

Αντιθέτως, οι αστυνομικοί περίμεναν έξω από τη σχολική αίθουσα για περισσότερη από μία ώρα, παρά τις εκκλήσεις των παιδιών για βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ