Ισραήλ: Αναχαίτιση δύο εναέριων στόχων στο Εϊλάτ - Αγωνία για την αυριανή απόφαση στη Χάγη
Αναχαίτιση ρουκετών από το Σιδερένιο Θόλο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Fatima ShbairΒίντεο ντοκουμέντο από την αναχαίτιση δύο εναέριων στόχων προχώρησε ο ισραηλινός στρατός στην περιοχή του Εϊλάτ.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η προέλευσή τους ήταν από το Ιράκ.
Η εξέλιξη έλαβε χώρα ενώ το Ισραήλ αναμένει ότι το Διεθνές Δικαστήριο θα αποφανθεί εναντίον του αύριο, όταν ανακοινώσει την απάντησή του στο αίτημα της Νότιας Αφρικής να διατάξει την παύση της επίθεσης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εβραϊκών μέσων ενημέρωσης.
Την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Αφρική ζήτησε από το ΔΔΔ να διατάξει να σταματήσει ολόκληρη η επιχείρηση των IDF στη Γάζα, και συγκεκριμένα στη Ράφα, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα εκστρατεία θα καταστήσει τη ζωή στη Λωρίδα αφόρητη και συνεπώς θα παραβιάσει τη Σύμβαση Γενοκτονίας του 1948.
Σε μία άλλη εξέλιξη γινόταν γνωστό ότι ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς θα ταξιδέψει στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες για μια συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα για να προσπαθήσει να αναβιώσει τις συνομιλίες για τους ομήρους της Γάζας.Αξιωματούχοι του Κατάρ και της Αιγύπτου ενδέχεται επίσης να συμμετάσχουν στη συνάντηση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά αιχμάλωτο Ισραηλινό συνταγματάρχη
Διεθνές Δικαστήριο: Την Παρασκευή η απόφαση για το αίτημα κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Η ανάρτηση Κολυδά
11:11
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00
«Το΄στρωσε» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αράχωβα, Ιωάννινα, Ναυπακτία
10:58
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49