Όλαφ Σολτς: «Δεν υπάρχει ένταλμα» σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Όλαφ Σολτς
AP PhotoΔεν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, διευκρινίζει ο Όλαφ Σολτς, αναφέροντας παράλληλα ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος με ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ερωτηθείς σήμερα για το αν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα μπορούσε να συλληφθεί επί γερμανικού εδάφους, απέφυγε να απαντήσει.
Ο κ. Σολτς δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με το εάν η Γερμανία θα εκτελούσε ενδεχόμενο ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει τέτοιο ένταλμα και ότι το Ισραήλ είναι κράτος με ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
«Ένα συμβούλιο δικαστών θα αποφασίσει. Και κατά τη λήψη της απόφασής τους, οι δικαστές θα λάβουν υπ' όψιν τους ότι το Ισραήλ είναι δημοκρατικό κράτος, με ισχυρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Σολτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Λουίς Μοντενέγκρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σολτς σε Νετανιάχου: Να αποφευχθεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση
Η Γερμανία δεν αποκλείει ενδεχόμενη σύλληψη του Νετανιάχου εφόσον εκδοθεί ένταλμα
Η επόμενη μέρα του εντάλματος για Νετανιάχου και ηγέτες της Χαμάς – Οι φόβοι και η «ευκαιρία»
Ποιοι άνεργοι 18-29 ετών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ
03:00
Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησε η καταβολή της 6ης δόσης - Ποιοι το δικαιούνται αναδρομικά
02:00
Ενοίκιο: Ποιοι θα λάβουν τριπλή επιστροφή το 2026
01:00
Αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: Πώς αμοίβονται όσοι εργάζονται
00:30