ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: Πρότυπο και παράδειγμα για άλλες χώρες η συμφωνία Ιταλίας - Αλβανίας για τους μετανάστες

Μελόνι: Πρότυπο και παράδειγμα για άλλες χώρες η συμφωνία Ιταλίας - Αλβανίας για τους μετανάστες

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

(AP Photo/Darko Vojinovic)

Ως πρότυπο και παράδειγμα για άλλες χώρες, χαρακτηρίστηκε από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι η συμφωνία που υπέγραψε προ μηνών με την Αλβανία για τους μετανάστες.

H Ιταλίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με το rainews.it εξέφρασε την ικανοποίηση της για τον τρόπο διαχείρισης των μεταναστών μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την αλβανική κυβέρνηση.

«Η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από τη συμφωνία με την Αλβανία, να διαχειριστεί εκεί ένα μέρος των παράνομων μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στην Ιταλία», είπε η Μελόνι.

«Όταν το ανακοινώσαμε, πολλοί φώναξαν για σκάνδαλο και παραβίαση του κράτους δικαίου, για φασιστική και ρατσιστική κυβέρνηση. Ευτυχώς, πριν λίγες μέρες 15 από τα 27 ευρωπαϊκά κράτη, δηλαδή τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, υπέγραψαν επιστολή με την οποία συμβουλεύουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, να λάβει ως πρότυπο τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τους μετανάστες», τόνισε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Ευτυχώς, πρόσφατα συνολικά 15 από τα 27 ευρωπαϊκά κράτη, δηλαδή τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, υπέγραψαν επιστολή με την οποία συμβουλεύουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, να λάβει ως πρότυπο τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τους μετανάστες.

Επίσης πρόσθεσε, «με όλο τον σεβασμό προς την εγχώρια αριστερά και τις προσπάθειές της να αποτρέψει οποιαδήποτε απάντηση στην παράνομη μετανάστευση, η Ιταλία πρωτοπορεί στο ζήτημα της μετανάστευσης».

Παρά την προπαγάνδα του Δημοκρατικού Κόμματος, που χρησιμοποιεί τη συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας, με fake news, για να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία στο πλαίσιο των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου που εκπονήθηκε από Μελόνι και Ράμα, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία δύο κέντρων προσωρινής κράτησης στο αλβανικό έδαφος για συνοριακές διαδικασίες ή τον επαναπατρισμό μεταναστών, σύμφωνα με το ilgiornale.it.

«Στην επιστολή αναφέρεται κυριολεκτικά ότι πρέπει να φτιάξουμε μοντέλα όπως αυτά του πρωτοκόλλου μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας. Εν ολίγοις, με όλο τον σεβασμό στην εγχώρια αριστερά και τις προσπάθειες της να αποτύχουν οι πρωτοβουλίες μας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η Ιταλία θριαμβεύει δίνοντας ένα μάθημα σε όλες τις άλλες χώρες» , υπογράμμιζε η Μελόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ