Δανία κατά Τουρκίας: Η ΕΕ πρέπει να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βάλει τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία εξαιτίας των "μη δημοκρατικών πρωτοβουλιών" του Ταγίπ Ερντογάν και την υποστήριξής του στην επαναφορά της θανατικής ποινής, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα της Δανίας.
"Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια, για να μπορεί να θεωρείται ακόμα υποψήφια στην ένταξη της ΕΕ", δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Μίχαελ Όστρουπ Γένσεν.
"Αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει όχι μόνο σε μια διακοπή των διαπραγματεύσεων, αλλά στον οριστικό τερματισμό τους και στη διαγραφή της Τουρκίας από τον κατάλογο των υποψήφιων χωρών", δήλωσε.
Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας απείλησε να μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία.
SPONSORED
ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε τα θύματα επιχειρηματικών ή πολιτικών συμφερόντων
15:07
Ναρκωτικά αξίας 31.000 ευρώ εντόπισε το Λιμενικό σε οικία στην Αττική
15:06
Στους 32 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στις Φιλιππίνες – Πάνω από 200 οι τραυματίες
15:03
Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις παραγωγικές επενδύσεις
15:01