ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία στις Βρυξέλλες μετά τη νέα επίθεση κατά βάρος αστυνομικών

Ανησυχία στις Βρυξέλλες μετά τη νέα επίθεση κατά βάρος αστυνομικών
Ben Pruchnie/Getty Images/Ideal Images

Έντονη είναι η ανησυχία στις Βρυξέλλες, τρεις ημέρες μετά την επίθεση σε βάρος δύο αστυνομικών, στο Σαρλερουά, αλλά και το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο γίνεται κάλεσμα για επιθέσεις κατά του χριστιανικού κόσμου.

Τα σημάδια ανασφάλειας οδήγησαν τον βελγικό Τύπο σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, η εφημερίδα Le Soir, αναφέρεται στις δηλώσεις του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα ασύλου και μετανάστευσης, Τεό Φρανκέν, σε συνέχεια της επίθεσης κατά των δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά και της αποκάλυψης ότι ο δράστης διέμενε παράνομα στο Βέλγιο από το 2012.

Ο Τεό Φρανκέν δήλωσε ότι ο δράστης είχε απασχολήσει παλαιότερα τις αρχές, αλλά για υποθέσεις μικρο-παραβατικότητας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεκάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες διαβιούν στο Βέλγιο, χωρίς να είναι πάντα εφικτός ο εντοπισμός και η απέλασή τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη δυσκολία συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές στην Αλγερία (ο δράστης ήταν αλγερινής καταγωγής) για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών.

Εξάλλου, η γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρεται στην ανησυχία που προκαλεί στις αρχές της πόλης Βερβιέρ του Βελγίου, ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή και στο οποίο ο γιός ιμάμη, γνωστού για τις ακραίες ισλαμιστικές του απόψεις, απευθύνει κάλεσμα μίσους συλλήβδην κατά του χριστιανικού κόσμου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο γιός του ιμάμη είναι κάτοικος της πόλης Βερβιέρ και πως η δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι οι αρχές «λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη» το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ