Αίγυπτος: Διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα του περάσματος στη Ράφα την Κυριακή
Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει αύριο συνάντηση ανάμεσα σε αμερικανούς, αιγύπτιους και ισραηλινούς αξιωματούχους με θέμα «το πλήρες άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα» προς την Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News.
Επικαλούμενο «υψηλόβαθμο αξιωματούχο», το δίκτυο υπενθύμισε ότι το Κάιρο απαιτεί «πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων» από τον συνοριακό σταθμό της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Λωρίδα της Γάζας, κομβικό σημείο εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον ρημαγμένο παλαιστινιακό θύλακα.
Το Ισραήλ κατέλαβε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα τον Μάιο κατά την διάρκεια της επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά της πόλης της Ράφα, στο νότιο άκρο της λωρίδας της Γάζας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Γάζα: Η Κομισιόν διαθέτει 16 εκατ. ευρώ στο UNRWA για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
ΚΟΣΜΟΣ
Ιορδανία: Διεθνής Σύνοδος για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στις 11 Ιουνίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη σε εφημερεύοντα νοσοκομεία – Κέρασε γλυκά τους εργαζόμενους
16:40
ΚΟΣΜΟΣ
«Αργή αλλά σταθερή πρόοδο» στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ουκρανίας βλέπει η Μόσχα
16:27
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Ρεκόρ Γκίνες: Το «White Christmas» είναι το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών
16:02
ΚΟΣΜΟΣ
Πολωνικά πολεμικά αναχαίτισαν ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος επάνω από την Βαλτική
15:48
ΕΛΛΑΔΑ