Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν 20 drones της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ
Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν περίπου είκοσι ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα χθες Δευτέρα 04/06 στη νότια περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλεξέι Σμιρόνοφ μέσω Telegram.
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον τεσσάρων χωριών στην περιφέρεια με drones και ελικόπτερα, διαβεβαίωσε πάντως πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Στην Μπιέλγκοροντ, ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε πως καταρρίφθηκαν αρκετοί «στόχοι», προσθέτοντας πως αναφέρθηκε ότι υπέστησαν ζημιές οροφές κτιρίων.
Οι συχνές ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές παραμεθόριες περιοχές ώθησαν τον ρώσο πρόεδρο να διατάξει να διεξαχθεί από τον περασμένο μήνα επιχείρηση ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου για τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης». Ο ρωσικός στρατός λέει πως κατέλαβε 12 χωριά στην επιχείρηση αυτή, η ουκρανική πλευρά διαβεβαιώνει πως απωθεί επιθέσεις και ότι διατηρεί τον έλεγχο του 70% της Βόβτσανκ, πόλης-κλειδιού που απέχει κάπου 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Εξεπέλυσε κύμα επιθέσεων - Κατέστρεψε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία
Forest City: Η οικολογική πόλη των 100 δισ. δολαρίων στη Μαλαισία που κατέληξε πόλη-φάντασμα
09:00
Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα
08:50
Φοροδιαφυγή, «κενό ΦΠΑ»: Πώς οι ψηφιακοί έλεγχοι το 2025 αποκάλυψαν χαμένα δισεκατομμύρια
08:39
Πώς τα μαθηματικά θα σας βοηθήσουν να τυλίξετε καλύτερα τα χριστουγεννιάτικα δώρα
08:30