ΚΟΣΜΟΣ

Ρίο 2016: Άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου με δημοσιογράφους (pics)

Ρίο 2016: Άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου με δημοσιογράφους (pics)
Σπασμένα γυαλιά από τα παράθυρα δημιούργησαν μικροτραυματισμούς σε δύο άτομα REUTERS/Shannon Stapleton

Ένα λεωφορείο που μετέφερε δημοσιογράφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χτυπήθηκε από πυρά στην εθνική οδό μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά κάποιος από τους επιβαίνοντες.

Το λεωφορείο που δέχθηκε τα πυρά κάνει το δρομολόγιο από το χώρο που γίνονται οι αγώνες του μπάσκετ στο κεντρικό Ολυμπιακό πάρκο. Σύμφωνα με τους επιβάτες, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί προς το όχημα. Σπασμένα γυαλιά από τα παράθυρα δημιούργησαν μικροτραυματισμούς σε δύο άτομα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεχθήκαμε πυροβολισμούς. Θέλω να πω ότι τους ακούσαμε,» δήλωσε ο Σέριλ «Λη» Μικάλεσον, ένας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που δίνει ανταποκρίσεις για τα παιχνίδια του μπάσκετ στο Ρίο.

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rio 2016, Μάριο Αντράδα, είπε ότι σχετική έρευνα προσπαθεί να καθορίσει εάν ήταν μια σφαίρα ή ένας βράχος.

«Εμείς δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιβεβαιώσουμε τι χτύπησε το λεωφορείο,» είπε, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά Κουρικάκα, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Ολυμπιακού Πάρκου. «Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες».

Μια φωτογραφία του Reuters τις πρώτες στιγμές μετά το περιστατικό έδειξε μια μικρή τρύπα, στο μέγεθος ενός δακτύλου, σε ένα από τα παράθυρα. Η εγκληματικότητα στο Ρίο έχει αφήσει το σημάδι της στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Αμερική. Το Σάββατο, ανάλογο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο ιππασίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ