ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες μετά από απειλή εκρηκτικού μηχανισμού σε δύο αεροσκάφη

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες μετά από απειλή εκρηκτικού μηχανισμού σε δύο αεροσκάφη
REUTERS/Francois Lenoir

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έπειτα από πληροφορία ότι υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε δύο αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι ειδοποιήθηκαν για την απειλή 20 λεπτά μετά την απογείωση των αεροπλάνων ενώ οι επιβάτες ενημερώθηκαν 10 λεπτά αργότερα. Ο λόγος που διετάχθη αναγκαστική προσγείωση ήταν ένα "περίεργο μήνυμα" στο Twitter, αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς ανέφερε αυτό το μήνυμα.

Το ένα αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ενώ το δεύτερο έφτασε για λόγους ασφαλείας στην Τουλούζη της Γαλλίας. Το ένα από τα δύο αεροσκάφη πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Όσλο στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, είχε δοθεί εντολή, όλα τα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια του Βελγίου, με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου να κάνει λόγο για σοβαρή απειλή. Το ίδιο ανέφερε και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, τονίζοντας ότι ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Ο συναγερμός έληξε μετά τον έλεγχο, εφόσον είχε ήδη εκκενωθεί ο χώρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δήλωσε πως όλα είναι "καθαρά".

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαρτίου του 2016 τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό της βελγικής πόλης, με αποτέλεσμα τριάντα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και το Βέλγιο να έχει τεθεί σε κατάσταση «συναγερμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ