Τουλάχιστον 22 νεκροί από κατάρρευση στοάς σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού στο Μάλι
Αφρικανοί μεταλλωρύχοι κατεβαίνουν συχνά σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις παράνομες διανοίξεις στοών εξόρυξης χρυσού
ΑP PhotoΤουλάχιστον 22 χρυσωρύχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στο νότιο Μάλι όταν κατέρρευσε η στοά στην οποία εργάζονταν, δήλωσε σήμερα (13/6) ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μεταλλωρύχων στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Οι χρυσωρύχοι έσκαβαν παράνομα στην περιοχή Καλανά και μία από τις σήραγγες που είχαν διανοίξει κατέρρευσε, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Τολ Καμαρά.
Στα τέλη Ιανουαρίου, 73 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο εξαιτίας κατάρρευσης στοάς σε αυτοσχέδιο χρυσωρυχείο στην περιοχή Κανγκαμπά (νοτιοδυτικά).
Δείτε αντίστοιχη καταγγελία για παράνομες εξωρύξεις χρυσού στην Κένυα:
Η βιοτεχνική ή μικρής κλίμακας εξόρυξη είναι ευρέως διαδεδομένη στις χώρες της δυτικής Αφρικής και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθιση λόγω της αυξημένης ζήτησης για μεταλλεύματα που έχει οδηγήσει σε άνοδο των τιμών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάλι: Περισσότεροι από 60 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών
Μάλι: Τουλάχιστον 64 νεκροί από επιθέσεις ένοπλων ομάδων
Μάλι: Αυξήθηκαν οι φόνοι, οι βιασμοί και οι λεηλασίες των τζιχαντιστών από την αρχή του 2023
Κόουλ Άλεν: Ποιος είναι ο 31χρονος που άνοιξε πυρ στο Washington Hilton - Δάσκαλος και προγραμματιστής video games (pics&vid)
09:56
Μητσοτάκης: Ισχυρή και πολυεπίπεδη η συμμαχία με τη Γαλλία - Τέσσερα μέτρα για τους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης
09:55
17ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σε Φάληρο και Άλιμο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
09:38
Δέκα ταινίες που συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις μέχρι σήμερα
09:30