ΚΟΣΜΟΣ

DW: Φουντώνει ο ρατσισμός στη Γερμανία - Νέα επίθεση σε ανήλικα κορίτσια από τη Γκάνα

DW: Φουντώνει ο ρατσισμός στη Γερμανία - Νέα επίθεση σε ανήλικα κορίτσια από τη Γκάνα

Oλο και πιο συχνά έρχονται αντιμέτωπποι με ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών οι γερμανοί αστυνομικοί

AP Photo/Ebrahim Noroozi

Στις όλο και πιο συχνές επιθέσεις με ρατσιστικό υπόβαθρο αναφέρεται δημοσίευμα της ελληνικής σύνταξης της Deutsche Welle. Η νέα επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από ομάδα 20 νεαρών εναντίον δύο κοριτσιών - το ένα 8χρονο - από την Γκάνα στη βόρεια Γερμανία, προκαλεί σοκ και ανησυχία για την έξαρση της ξενοφοβίας.

Σοκ προκαλεί στη Γερμανία η βίαιη, ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν δύο νεαρά κορίτσια από την Γκάνα από ομάδα είκοσι νεαρών αγορών στην πόλη Γκρέβεσμυλεν στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας στη βόρεια Γερμανία, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 14/6.

Επίθεση και στους γονείς των ανήλικων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το Σάββατο (15/6), οι νεαροί δράστες φέρονται να κλώτσησαν στο πρόσωπο το μικρότερο εκ των δύο κοριτσιών, ηλικίας οκτώ ετών, ενώ φώναζαν ξενοφοβικά συνθήματα.

Οταν έσπευσαν στο σημείο οι γονείς των κοριτσιών, δέχθηκαν και οι ίδιοι επίθεση, με τον πατέρα επίσης να τραυματίζεται ελαφρά από τη συμπλοκή με τους νεαρούς.

«Απύθμενο μίσος και απανθρωπιά»

«Το τραυματισμένο κορίτσι 8 ετών είναι τόσο μικρό, όσο και η κόρη μου» αναφέρει σε μήνυμά της η πρωθυπουργός του κρατιδίου Μανουέλα Σβέσιχ από τους Σοσιαλδημοκράτες.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε το μίσος να δηλητηριάζει την κοινωνία μας και τη βία να απειλεί τα παιδιά μας» αναφέρει, τονίζοντας ότι η «αποτρόπαια επίθεση πρέπει να έχει γρήγορες συνέπειες».

«Για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα, απύθμενο μίσος και απανθρωπιά που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί» κάνει λόγο και ο δήμαρχος της πόλης Λαρς Πράλερ και συνεχίζει:

«Ζούμε σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπου τα περίπλοκα προβλήματα βρίσκονται στους δρόμους και όσοι χρησιμοποιούν ανόητα συνθήματα και απλές λύσεις το έχουν εύκολο να επιτίθενται σε ανθρώπους».

Και ο υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Κρίστιαν Πέγκελ καταδίκασε έντονα την επίθεση και σημείωσε: «Δεν πρέπει να επιτίθεται κανείς σε ανθρώπους, ειδικά σε παιδιά και σίγουρα όχι για ρατσιστικά κίνητρα» υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας».

Να σημειωθεί πως οι μετανάστες πρώτης , δεύτερης αλλά και τρίτης γενιάς είναι πολλοί και λαμβάνουν μέρος και σε διάφορες εθνικές εκδηλώσεις στην καρδιά του Βερολίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ