ΚΟΣΜΟΣ

Θανατηφόρα σύγκρουση επιβατικού τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία στη Δυτική Βεγγάλη

Θανατηφόρα σύγκρουση επιβατικού τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία στη Δυτική Βεγγάλη

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 13 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην ανατολική Ινδία μετά τη σύγκρουση ενός επιβατικού τρένου και μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στην πόλη Νταρζίλινγκ στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για πέντε νεκρούς. 

«Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν», επεσήμανε ο Αμπχισέκ Γκούπτα ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. «Τρία βαγόνια του τρένου εξπρές εκτροχιάστηκαν», πρόσθεσε.

Άλλοι αξιωματούχοι της εταιρείας σιδηροδρόμων εξέφρασαν την ανησυχία ότι ενδέχεται να υπάρχουν εγκλωβισμένοι επιβάτες στα βαγόνια, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

Ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι δεν θα είναι υψηλός καθώς δύο από τα τρία βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί μετέφεραν μόνο εμπορεύματα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης Μαμάτα Μπανερτζί χαρακτήρισε το δυστύχημα τραγικό σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σοκαρίστηκα όταν ενημερώθηκα, μόλις τώρα, για το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα στην περιοχή Πανσιντέβα της πόλης Νταρζίλινγκ», ανέφερε η Μπανερτζί σε ανάρτησή της στο Χ.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Βεγγάλης εξήγησε ότι το Kanchanjunga Express, που συνδέει τα βορειοανατολικά κρατίδια Άσαμ και Τριπούρα με τη Δυτική Βεγγάλη, χτυπήθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία.

«Γιατροί, ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Σιδηροδρόμων Ασβίνι Βαϊσνάου επεσήμανε ότι «οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες στις οποίες φαίνονται τα δύο τρένα, με πολλά βαγόνια να έχουν εκτροχιαστεί και πέσει στο πλάι. Ένα βαγόνι βρίσκεται στον αέρα ισορροπώντας πάνω σε ένα άλλο. Διασώστες και περίοικοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο και στη χώρα έχουν σημειωθεί πολλά φονικά σιδηροδρομικά δυστυχήματα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια έχει ενισχυθεί χάρη στις επενδύσεις και τις τεχνολογικές βελτιώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ