ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ο νεαρός που υποστήριζε τον ISIS βιντεοσκόπησε μήνυμα προτού σκοτωθεί

Καναδάς: Ο νεαρός που υποστήριζε τον ISIS βιντεοσκόπησε μήνυμα προτού σκοτωθεί
Ο 24χρονος Καναδός Άαρον Ντράιβερ από το Στρατρόι του Οντάριο, ο οποίος είχε δηλώσει υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 Facebook

Ο νεαρός Καναδός που σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση είχε βιντεοσκοπήσει ένα «βίντεο του μαρτυρίου», στο οποίο έψαλε στίχους από το Κοράνι.

«Ω, Καναδά, έλαβες πολλές προειδοποιήσεις, σου είπαν πολλές φορές τι συμβαίνει σε αυτούς που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», ακούγεται να λέει στο βίντεο ένας άνδρας που φοράει μαύρη κουκούλα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για τον 24χρονο Άαρον Ντράιβερ (Aaron Driver) από το Στρατρόι (Strathroy) του Οντάριο, μια πόλη 20.000 κατοίκων. Ο Ντράιβερ ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές και εναντίον του είχαν διαταχθεί περιοριστικοί όροι, ανέφερε σήμερα η καναδική αστυνομία.

Ο νεαρός Καναδός σχεδίαζε επίθεση σε κάποιο αστικό κέντρο σε ώρες αιχμής. Καταδιωκόμενος από την αστυνομία, πυροδότησε μια αυτοσχέδια βόμβα στο πίσω κάθισμα ενός ταξί έξω από το σπίτι του, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της Έφιππης Αστυνομίας (Royal Canadian Mounted Police / Gendarmerie Royale du Canada – RCMP/GRC) του Καναδά.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής της GRC Μάικ Καμπάνα (Mike Cabana) και η Βοηθός Διοικήτρια του Οντάριο Τζένιφερ Στράχαν (Jennifer Strachan), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Οτάβα (Ottawa).

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ντράιβερ είχε εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει κάποια επίθεση. Το γεγονός αυτό υπέπεσε στην προσοχή των αμερικανικών αρχών. Στις 10 Αυγούστου, το FBI ενημέρωσε σχετικά την καναδική αστυνομία ότι επίκειται χτύπημα εντός των επόμενων 72 ωρών.

Οι καναδικές αρχές καλούν τους πολίτες που έχουν παρατηρήσει κάτι ύποπτο ή έχουν πληροφορίες να τις καταθέσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ