ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές αποθήκες στo Ροστόφ από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές αποθήκες στo Ροστόφ από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους
Κατεστραμμένο κτίριο στο Ροστόφ από αεροπορική επίθεση (Telegram Channel of Rostov-on-Don Region Governor Vasiliy Golubev via AP)

Μεγάλη πυρκαγιά σε δεξαμενές αποθήκευσης στην Αζόφ στη νότια ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, προκάλεσε ουκρανική επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Την ίδια στιγμή το Κίεβο ανακοίνωσε πως κατέστρεψε 10 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Σύμφωνα με αξιωματούχους η πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους νωρίς το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου στην πόλη Αζόφ στη νότια ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, δεν υπήρξαν θύματα.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Ροστόφ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε μέσω της Telegram ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε 5.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου και πως για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες και 21 μέσα πυρόσβεσης.

Από την πλευρά του το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουκρανία. Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η στοχοθέτηση ρωσικών ενεργειακών, στρατιωτικών και μεταφορικών υποδομών υπονομεύει την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Η πόλη Αζόφ βρίσκεται επί του ποταμού Ντον και απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την Αζοφική Θάλασσα.

Στο μεταξύ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνάς της κατέστρεψαν και τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας και τα οποία καταρρίφθηκαν πάνω από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ