Ουκρανία: Δύο νεκροί και 18 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο
Ένα κατεστραμμένο θέρετρο φαίνεται από ψηλά μετά από μια ρωσική επίθεση με ρουκέτα κοντά στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
(AP Photo/Evgeniy Maloletka)Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 18 τραυματίστηκαν από ρωσικές βόμβες σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο, ανακοίνωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.
Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν σε αστική περιοχή το μεσημέρι. Διασώστες εργάζονται στην περιοχή όπου επλήγη.
Το Χάρκοβο απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το σύνορο με τη Ρωσία. Η πόλη αυτή των περίπου 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων έχει στοχοθετηθεί πολλές φορές από τις ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια των σχεδόν 28 μηνών πολέμου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα εξαπέλυσε μια ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον ουκρανικών ενεργειακών δομών στη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η Ρωσία στοχοθέτησε ενεργειακές εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τη στρατιωτική παραγωγή καθώς και αποθήκες πυρομαχικών.
Στην επίθεση εξαπολύθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφη και πλοία, μαζί με drones.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οργή στη Βρετανία για τις δηλώσεις Φάρατζ: «Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία»
Ο Τραμπ δεν έχει ακόμη αποφασίσει για χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν, γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ
22:04
Μέτσολα: «Η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί success story» - Τι είπε ο Γιούνκερ
21:55
Τρίχρονος κατάπιε ξυραφάκι και οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο (vid)
21:44
Ισραηλινά χτυπήματα σε ιρανικά πολεμικά λοία στην Κασπία Θάλασσα
21:35