ΚΟΣΜΟΣ

Γιαπωνέζα μητέρα και το παιδί της δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα

Γιαπωνέζα μητέρα και το παιδί της δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα

Κινέζοι αστυνομικοί σε σημείο όπου έγινε επίθεση με μαχαίρι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo

Τρία άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα ιαπωνικής καταγωγής και το παιδί της τραυματίστηκαν όταν άνδρας επιχείρησε επίθεση κατά λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές στην πόλη Σουζχού της Κίνας στην τελευταία επίθεση με μαχαίρι με στόχο ξένους στη χώρα.  

Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, που πιστεύεται ότι είναι Κινέζος υπήκοος, επιτέθηκε στους Ιάπωνες τη Δευτέρα (24/6) καθώς περίμεναν το σχολικό λεωφορείο.

Η μητέρα περίμενε στη στάση του λεωφορείου για να παραλάβει το παιδί της από ένα κοντινό ιαπωνικό σχολείο όταν συνέβη η επίθεση, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το τρίτο άτομο, μια Κινέζα γυναίκα, που βρισκόταν στο λεωφορείο τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση, αφού προσπάθησε να παρέμβει για να εμποδίσει τον άνδρα να επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

Ήταν η τελευταία επίθεση με μαχαίρι εναντίον ξένων υπηκόων στη χώρα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τέσσερις καθηγητές αμερικανικού κολεγίου μαχαιρώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση σε δημόσιο πάρκο στη βορειοανατολική πόλη Τζιλίν.

Η ιαπωνική πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη και ότι τα τραύματα της μητέρας και του παιδιού δεν ήταν σοβαρά.

Ωστόσο, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στους Ιάπωνες υπηκόους που ζουν στην Κίνα, η ιαπωνική πρεσβεία τους ζήτησε να λαμβάνουν προφυλάξεις, καθώς έχουν σημειωθεί περιστατικά σε διάφορα μέρη της Κίνας σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, σχολεία και μετρό.

Η Κίνα φάνηκε να υποβαθμίζει το περιστατικό, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη (25/6) ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Ενώ οι επιθέσεις με μαχαίρια εναντίον αλλοδαπών έχουν αυξηθεί πρόσφατα, οι επιθέσεις με μαχαίρια δεν είναι ασυνήθιστες στην Κίνα, τη χώρα που έχει αυστηρούς νόμους περί οπλοκατοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ