ΚΟΣΜΟΣ

Εστιατόριο έδωσε σε κοκτέιλ του το όνομα serial killer

Εστιατόριο έδωσε σε κοκτέιλ του το όνομα serial killer
Getty Images/Ideal Images

Η απόφαση ενός εστιατορίου, που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα, να δώσει το ονοματεπώνυμο ενός γνωστού serial killer σε κοκτέιλ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Το Wings Tap and Grill που βρίσκεται στο Σάρεϊ της Βρετανικής Κολομβίας απέκτησε περισσότερους επικριτές από πελάτες, μετά την ιδέα των ιδιοκτητών να ονομάσουν Robert ‘Willie’ Pickton ένα κοκτέιλ που περιέχει Blue Curacao, μύρτιλο, πεπόνι, χυμό πορτοκάλι και κράνμπερι.

Ο Robert ‘Willie’ Pickton είναι ένας Καναδός που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Έγινε γνωστός για τον χειρότερο δυνατό λόγο, καθώς επί σειρά ετών δολοφονούσε γυναίκες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γηγενείς ιερόδουλες.

Παρότι οι Αρχές δεν μπόρεσαν ποτέ να αποσπάσουν ομολογία του σχετικά με το πόσα ήταν τελικά τα θύματά του, λέγεται ότι ο Pickton καυχιόταν για χρόνια ότι δολοφόνησε συνολικά 49 γυναίκες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Metro τα πρώτα δμόσιου χαρακτήρα παράπονα για το κοκτέιλ έγιναν από μια υπεύθυνη γυναικείας οργάνωσης για τα θύματα βίας.

«Αισθάνθηκα ντροπή όταν αντίκρισα το όνομα που είχε δοθεί σε αυτό το ποτό. Ήταν επιτακτική η ανάγκη να κάνουμε κάτι γι αυτό», δήλωσε η Ρεμπέκα Μπρας.

Έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα και με δεδομένο ότι κανένα από τα υπόλοιπα εστιατόρια της αλυσίδας δεν ακολούθησε το παράδειγμά του, το Wings Tap and Grill απέσυρε το συγκεκριμένο κοκτέιλ, απολογήθηκε δημοσίως και ισχυρίστηκε ότι αυτή η ιδέα ανήκε σε πρώην μάνατζέρ του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ