ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση από τον Τραμπ κατά των «αηδιαστικών» ΜΜΕ

Επίθεση από τον Τραμπ κατά των «αηδιαστικών» ΜΜΕ
EUROKINISSI / MICHELLE MCLOUGHLIN

Με τα «αηδιαστικά και διεφθαρμένα», όπως τα χαρακτήρισε, Μέσα μαζικής ενημέρωσης τα έβαλε την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας του. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν γνωστά ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα οι New York Times.

Σε σημερινό άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι η ομάδα του Τραμπ προβληματίζεται σοβαρά για τη στρατηγική του και για τη συμπεριφορά του, άρθρο που προκάλεσε το μένος του δισεκατομμυριούχου.

«Οι @nytimes, μια αποτυχία, επικαλούνται ανώνυμες πηγές και μιλούν για συναντήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Το ρεπορτάζ τους είναι μύθος. Τα μέσα προστατεύουν τη Χίλαρι Κλίντον», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ σε μια σειρά οργισμένων μηνυμάτων.

Κατηγόρησε, δε, τα ΜΜΕ ότι δεν καλύπτουν «έντιμα» την προεκλογική εκστρατεία του. «Αν το έκαναν, θα νικούσα την Κλίντον με 20% περισσότερες ψήφους», υποστήριξε.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, δεν είναι η πρώτη επίθεση του μεγαλοεπιχειρηματία εναντίον των New York Times, τους οποίους χαρακτηρίζει τακτικά ως μια εφημερίδα "αποτυχία" λόγω των οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τα ποσοστά του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου πέφτουν στις εθνικές δημοσκοπήσεις, ενώ κινδυνεύει να χάσει και σε πολιτείες-κλειδιά που επέτρεπαν συχνά κατά το παρελθόν στους Ρεπουμπλικάνους να σφραγίσουν τη νίκη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ