Τουρκία-Πραξικόπημα: Η εισαγγελία ζητά δις ισόβια και 1.900 χρόνια φυλάκιση για τον Γκιουλέν
Την επιβολή δύο ποινών ισόβιας κάθειρξης και μια συμπληρωματική ποινή 1.900 ετών, ζήτησε η τουρκική εισαγγελία για τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίασε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται το πρακτορείο «Ανατολή», στο κατηγορητήριο έκτασης 2.527 σελίδων που ενέκριναν οι εισαγγελείς της περιοχής Ουσάκ, ο 75χρονος ιεροκήρυκας, που έχει αυτοεξοριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την έκδοση του οποίου ζητεί η Άγκυρα, κατηγορείται ότι «επιχείρησε να καταλύσει με τη βία τη συνταγματική τάξη και συνέστησε και διηύθυνε μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα».
Εκτός από τις δύο καταδίκες σε ισόβια και 1.900 χρόνια στη φυλακή, οι εισαγγελείς ζητούν την επιβολή προστίμου ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων στον Γκιουλέν.
Αγρίνιο: Στη φυλακή 50χρονος για τρεις εμπρησμούς - Οι ισχυρισμοί του στη δίκη
15:44
Γερμανία: Ο Τούρκος που σκότωσε έξι άτομα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του
15:37
Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο ο οδηγός γερανού που προσέκρουσε στη γέφυρα Πανοράματος
15:26
Ο πρόεδρος του Ιράν Πεζεσκιάν απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεΐ
15:22