Επίθεση αρκούδας σε γάλλο τουρίστα - Του επιτέθηκε σε δάσος στην ιταλική λίμνη Γκάρντα
Ανανεώθηκε:
Καφέ αρκούδα στο Bioparco di Roma, έρξω από τη Ρώμη
AP Photo/Andrew MedichiniΣτο νοσοκομείο με ράμματα κατέληξε ένας Γάλλος τουρίστας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση το πρωί της Τρίτης (16/7) από μία αρκούδα, κοντά στη λίμνη Γκάρντα, στη Βόρεια Ιταλία.
Η υγεία του Γάλλου, ηλικίας 43 ετών, «πάει καλά, ευτυχώς», ανέφερε ένας αξιωματούχος της τοπικής διοίκησης της περιφέρειας Τρεντίνο, Ρομπέρτο Φελόνι.
Ο 43χρονος είχε βγει για μια βόλτα στο δάσος όταν δέχθηκε την επίθεση, στην κοινότητα Ναρονκόλο, στο βόρειο τμήμα της λίμνης Γκάρντα, σε κοντινή απόσταση από το Τρεντίνο, την πρωτεύουσα της επαρχίας, όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Εκεί, του έκαναν ράμματα και αναμένεται να πάρει εξιτήριο «τις επόμενες ημέρες».
Δασοφύλακες μετέβησαν στο σημείο επιχειρώντας να ταυτοποιήσουν την αρκούδα που επιτέθηκε.
Το 2021 υπήρχαν στην περιφέρεια Τρεντίνο περίπου 100 αρκούδες, μεταξύ αυτών ενήλικες και μικρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τον Απρίλιο του 2023, ένας Ιταλός που έκανε τζόκινγκ σκοτώθηκε από μια αρκούδα στο Τρεντίνο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ιταλία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέθανε η αρκούδα Μπάρμπαρα - Η ανάρτηση του Αρκτούρου
Αρκούδα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο Άργος Ορεστικό
Αρκουδάκι απεγκλωβίστηκε από προαύλιο ξενοδοχείου της Καστοριάς
Ιραν προς Βρετανία: «Αν οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν βάσεις σας, είναι επιθετική ενέργεια»
11:02
Η Ισπανία μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα στο 10% λόγω του πολέμου στο Ιράν
11:02
Ο Βαλ Κίλμερ «επιστρέφει» στον κινηματογράφο με τεχνητή νοημοσύνη
11:00
Στρατιωτικά γυμνάσια στη Βόρειο Κορέα - Ο Κιμ και η κόρη του βρέθηκαν πάνω ένα νέο άρμα μάχης (pic)
11:00