Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή - Ετοιμότητα για τα αντίποινα της Χαμάς
Ανανεώθηκε:
Ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή
AP Photo/Jon GambrellΤην ανάπτυξη επιπλέον δυνάμεων στη Μέση Ανατολή ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/8) το υπουργείο Άμυνα των ΗΠΑ, υπό τον φόβο αντιποίνων της Χαμάς για τον θάνατο των πολιτικού και στρατιωτικού ηγετών της, Ισμαήλ Χανίγια και Μοχάμεντ Ντέιφ.
Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ μια ομάδα κρούσης αερομεταφορέων, μια μοίρα μαχητικών και επιπλέον πολεμικά πλοία. Όπως σημειώνει το CNNi, είναι ίσως η μεγαλύτερη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή από τις πρώτες μέρες του πολέμου στη Γάζα, όταν το Πεντάγωνο έστειλε δύο ομάδες κρούσης αερομεταφορέων προς τη Μέση Ανατολή σε μια δημόσια προειδοποίηση προς τις περιφερειακές μαχητικές ομάδες να μην επεκτείνουν τις μάχες.
Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, αφότου ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως θα βρεθεί στο πλευρό του Ισραήλ, βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» σε ενδεχόμενη συνδυασμένη επίθεση της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.
Η αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων με σκοπό να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones θα είναι ακόμη πιο δύσκολη δεδομένου του μεγάλου οπλοστασίου της φιλοϊρανικής οργάνωσης και της γειτνίασης με το Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Απρίλιο το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε σχεδόν 300 drones και πυραύλους με τη βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απειλές Χαμάς προς Ισραήλ: «Το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ»
Το «σκάκι» του τρόμου με τα αντίποινα του Ιράν – Οι προειδοποιήσεις Μπάιντεν στον Νετανιάχου
Αργολίδα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενοίκου κατά τη διάρκεια ληστείας - Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης
20:32
Νέες επιθέσεις του Ιράν σε Ισραήλ και χώρες του Κόλπου - Οι IDF σφυροκοπούν τον Λίβανο
20:30
Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1 στη Βρετανία - «Για αμυντικές επιχειρήσεις» μιλά το Ηνωμένο Βασίλειο
20:20
Συνασπισμό για την «εξάλειψη» των καρτέλ στη Λατινική Αμερική ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
20:09