Επικοινωνία Μπλίνκεν με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας
Ανανεώθηκε:
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν
AP Photo/Suhaimi AbdullahΜε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια και Μαρία Κορίνα Ματσάδο επικοινώνησε την Παρασκευή (2/8) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.
Ο Μπλίνκεν όπως έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνεχάρη τον Γκονσάλες που, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση «έλαβε τις περισσότερες ψήφους» στις εκλογές της Κυριακής.
Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την ασφάλειά τόσο του ίδιου όσο και της Ματσάδο, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Υπάρχουν, όπως δήλωσε την Πέμπτη (1/8) «αδιαμφισβήτητες αποδείξεις» ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα.
Να σημειωθεί πως, η διαμάχη για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, αφότου το εκλογικό συμβούλιο ανακήρυξε νικητή τον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας επικυρώνει τη νίκη Μαδούρο - Εντονες αντιδράσεις
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
04:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
03:00
Πότε τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
02:00
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις - Αναλυτικός οδηγός για τους καταναλωτές
01:00