ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Μαχαίρωσε 17 γυναίκες σε έξι μήνες για να... εκδικηθεί τη μητριά του

Πακιστάν: Μαχαίρωσε 17 γυναίκες σε έξι μήνες για να... εκδικηθεί τη μητριά του
REUTERS

Ένας νεαρός Πακιστανός μαχαίρωσε 17 γυναίκες στους δρόμους της πόλης Ραβαλπίντι, σκοτώνοντας μία από αυτές καθώς, όπως υποστηρίζει, ήθελε να εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο την "άσπλαχνη μητριά του".

Ο Μοχάμαντ Άλι, 22 ετών, μαχαίρωνε γυναίκες που συναντούσε τυχαία στον δρόμο από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τη σύλληψή του, τον Αύγουστο, ανέφερε ο αστυνομικός Μάλι Χουσάιν, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης. «Μισώ τις γυναίκες, ήθελα να πάρω εκδίκηση», δικαιολογήθηκε στις Αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Ο Άλι ομολόγησε ότι τραυμάτισε 17 γυναίκες με κουζινομάχαιρο. Η μία από αυτές, που ήταν νοσηλεύτρια, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της. Ο νεαρός υποστηρίζει ότι μετά τον θάνατο της μητέρας του, όταν ήταν ακόμη πολύ μικρός, ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε και η δεύτερη σύζυγος τον κακομεταχειριζόταν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος έβαζε στο στόχαστρο γυναίκες κάθε ηλικίας, κρυβόταν και περίμενε μέχρι να του δοθεί η ευκαιρία να επιτεθεί. Όλες οι επιθέσεις του έγιναν στο Ραβαλπίντι, μια πόλη πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ