Η Ουάσιγκτον θα στείλει ομάδα στην Άγκυρα για να εξετάσει τις κατηγορίες κατά του Γκιουλέν
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να στείλει εντός των αμέσως προσεχώς ημερών μια ομάδα στην Τουρκία, προκειμένου να εξετάσει τις κατηγορίες που προσάπτει η τουρκική κυβέρνηση στον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen).
Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama).
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan) απαιτεί από την Ουάσιγκτον να προχωρήσει στην έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στην Πενσιλβάνια από το 1999.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η αποστολή της ομάδας ενδεχομένως να αποσκοπεί στο να πειστεί ο Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ λαμβάνει σοβαρά το αίτημα έκδοσης. Χθες Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος επέπληξε τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι ως στρατηγικός εταίρος θα έπρεπε ήδη να έχουν ήδη παραδώσει τον κληρικό.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ο ιεροκήρυκας ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του περασμένου μήνα· κατηγορία που αρνείται ο Γκιουλέν.
Γαλλία: Ραγδαία πτώση των γεννήσεων για πρώτη φορά μετά τη λήξη του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου
16:03
Βερολίνο: Εισήγηση για την αποστολή γερμανικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία
16:02
Το μεγάλο twist του The Night Manager δεν μοιάζει με John le Carré – αλλά ίσως ήταν αναγκαίο
15:55
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε Πρώτες Βοήθειες σε τραυματία τροχαίου στο Περιφερειακό Υμηττού
15:54