Ολλανδία: Απαγορεύθηκαν τα κινητά τηλέφωνα στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου
Οι Ολλανδοί υπουργοί καλούνται να παραδίδουν τα κινητά τηλέφωνά τους πριν από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου για να αποφύγουν τον κίνδυνο κατασκοπείας, σύμφωνα με νέο κανονισμό που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Ντικ Σχοφ.
Ο Σχοφ απαγόρευσε προληπτικά στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές με μικρόφωνα, όπως τα smartphones και τα tablets, κάτι που χαρακτήρισε «εντελώς φυσικό».
Ο Σχοφ ήταν προηγουμένως επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της χώρας.
Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Τζούντιθ Γίτερμαρκ, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τηλέφωνα υπουργών. Ο πρωθυπουργός απλώς προνοεί, δήλωσε.
Όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι νέοι κανόνες σημαίνει ότι οι υπουργοί πρέπει και πάλι τώρα να κρατούν σημειώσεις σε χαρτί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολλανδοί ακτιβιστές δέθηκαν σε υδατοφράκτη εμποδίζοντας κρουαζιερόπλοιο να φτάσει στο Άμστερνταμ
Πλωτή κρεπερί στην Ολλανδία προσέκρουσε σε προκυμαία - 14 τραυματίες
Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία με αναφορά στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας
15:13
Αλλαγή χρόνου στη Θεσσαλονίκη - Κορυφαίοι djs και ένα laser show θα φωτίσει τον ουρανό της πόλης
15:12
Υπουργείο Παιδείας: 250.000 «αιώνιοι» φοιτητές διαγράφονται από 31/12
15:08
Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους - 340 εκατ. ευρώ το 2025
15:06