Τρόμος στη Γερμανία: Έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο - Μία σύλληψη
Γερμανοί αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP /Martin MeissnerΜία ακόμη επίθεση με μαχαίρι συγκλόνισε αργά το βράδυ της Παρασκευής (30/8) την Γερμανία.
Μια γυναίκα μαχαίρωσε και τραυμάτισε έξι άτομα μέσα σε λεωφορείο στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Η 32χρονη ύποπτη, Γερμανίδα υπήκοος, συνελήφθη μετά την επίθεση στην πόλη Ζίγκεν.
Τουλάχιστον 40 άτομα επέβαιναν στο λεωφορείο που ταξίδευε σε φεστιβάλ της πόλης τη στιγμή του περιστατικού.
Σύμφωνα με τις αρχές, τρία από τα θύματα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους.
Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα του εγκλήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.
Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να μην διαδίδουν ψευδείς αναφορές» στα κοινωνικά δίκτυα ή σε άλλα κανάλια.
Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ η Γερμανία βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ από την επίθεση στο Ζόλινγκεν. Κατά τη διάρκεια του τοπικού φεστιβάλ, πριν από επτά ημέρες, ένας Σύρος επιτέθηκε στο πλήθος με μαχαίρι, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ.
Την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται να φέρει κανείς μαχαίρια σε συγκεντρώσεις και σε μέσα μεταφοράς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στη Γερμανία από εντοπισμό πακέτων με εμπρηστικούς μηχανισμούς
Γερμανία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι που επιτέθηκε στον πατέρα του
Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που είχε παρασυρθεί από οδηγό μηχανής στη Λιοσίων
12:55
«AccelerateEU»: Τα μέτρα της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση- Προστασία καταναλωτών και επενδύσεις
12:54
Το 11th HAEE Energy Transition Symposium χαράσσει την πορεία της Ενεργειακής Μετάβασης σε ένα αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον
12:46
Συνάντηση Φλωρίδη-Κοβέσι: Εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
12:41