Από τα λάδια του Sounion προέρχεται η θαλάσσια ρύπανση - Ξεκινά η επιχείρηση ρυμούλκησης
Στη δορυφορική εικόνα φαίνεται η μόλυνση από το δεξαμενόπλοιο «Sounion» που δέχθηκε επίθεση από του Χούθι.
Satellite image ©2024 Maxar Technologies via APΗ θαλάσσια ρύπανση από το αγκυροβολημένο και φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο «Sounion», που χτυπήθηκε από του Χούθι φαίνεται να προέρχεται από τα λάδια του πλοίου που χύνονται στη θάλασσα και όχι από το φορτίο του.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται η ΕΡΤ, τα 2,2 ναυτικά μίλια ρύπανσης που είναι ορτατά μέσω δορυφορικών εικόνων, πρόκειται πιθανότατα για τα λάδια του πλοίου που χύνονται στην θάλασσα, ύστερα από το πλήγμα που δέχτηκε από τους Χούθι.
Την ίδια ώρα, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης του δεξαμενόπλοιου, ύστερα κι από το άτυπο «πράσινο φως» των ανταρτών της Υεμένης.
Το θέμα αυτό φαίνεται ότι αποκτά ιδιαίτερη ευρωπαϊκή χροιά, διότι η επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΑΣΠΙΔΕΣ» θα σηκώσουν το βάρος αυτής της «χειρουργικής» σε λεπτομέρειες, επιχείρησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα για την επιχείρηση ρυμούλκησης του Sounion λέει ο ΟΗΕ
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο «Sounion»
SPONSORED
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα - Τραυματίστηκε η 72χρονη ένοικος
21:23
Ιρανικά ΜΜΕ: Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με την Τεχεράνη για τη διέλευση από το Ορμούζ
21:17
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική
21:05
Νεκρή στη Δανία η φάλαινα «Τίμι» που είχε διασωθεί στη Γερμανία
20:56