«Αγανάκτηση» Μακρόν για τον θάνατο ομήρων στη Γάζα - «Να σταματήσει ο πόλεμος»
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
AP Photo/Eugene HoshikoΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε χθες την «αγανάκτησή» του για τον εντοπισμό «έξι ομήρων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα», ζητώντας «να σταματήσει ο πόλεμος».
«Αποσβόλωμα και αγανάκτηση για την εξεύρεση έξι ομήρων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες και στους οικείους τους. Χρειάζεται άμεσα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών μας Οχάντ Γιαχαλομί και Οφέρ Καλδερόν», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω X.
«Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως εντόπισαν τα πτώματα έξι ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. Κατά το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως σκοτώθηκαν από πυρά σχεδόν «εξ επαφής» το διάστημα «από την Πέμπτη ως την Παρασκευή το πρωί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φλέγεται το Ισραήλ: Οργή χιλιάδων πολιτών κατά Νετανιάχου μετά το θάνατο των έξι ομήρων
Σπίλμπεργκ, Κόπολα, Λούκας: Η φιλία που έγινε πόλεμος και άλλαξε το Χόλιγουντ
17:03
Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Αρχικά το χτύπημα στο Ιράν ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα του 2026
16:54
Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει τις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο
16:45
Η στιγμή που τορπίλη από υποβρύχιο των ΗΠΑ βυθίζει ιρανικό πλοίο στη Σρι Λάνκα
16:36