Ύαινα σκότωσε παιδί 5 ετών σε χωριό της Κένυας
Ένα παιδί 5 ετών σκοτώθηκε από μια ύαινα στην Κένυα, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (5/9) η υπηρεσία άγριας πανίδας της αφρικανικής χώρας, υποσχόμενη ότι θα αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες επιθέσεις αυτών των σαρκοβόρων ζώων.
Η Υπηρεσία Άγριας Πανίδας της Κένυας (KWS) εξέφρασε τη λύπη της για «την τραγική απώλεια ενός παιδιού 5 ετών από την επίθεση μιας ύαινας» το βράδυ της Τετάρτης στην Τζούτζα, στην κομητεία Κιάμπου, που απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από το Ναϊρόμπι.
Η KWS ανέφερε ότι από τις 8 Αυγούστου, έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν στην Τζούτζα, είχε ξεκινήσει μια επιχείρηση για να εξαλείψει «την απειλή» αυτών των ζώων και στο πλαίσιό της αιχμαλωτίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλη περιοχή 38 ύαινες.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στις αρχές του έτους σκοτώθηκε από ύαινα ένα παιδί 10 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις όπου ύαινες περιπλανιούνται κοντά σε κατοικίες ανθρώπων στην Κένυα.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στην επέκταση των πόλεων σε περιοχές όπου κυνηγούσαν τα ζώα αυτά.
Τον Δεκέμβριο του 2021 δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ύαινες μέσα σε 24 ώρες σε ένα χωριό που απέχει μόνο 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Ναϊρόμπι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απλήρωτοι για δύο μήνες οι Κενυάτες αστυνομικοί που έχουν αναπτυχθεί στην Αϊτή
Υπέκυψε στα εγκαύματά της η μαραθωνοδρόμος που την έλουσε με βενζίνη ο σύντροφός της
SPONSORED
Η Πολωνία πρέπει να συμμετέχει στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία λεει ο Τουσκ
20:36
Η NASA ανακοίνωσε τους αστροναύτες του Artemis III - Ιταλός ο πρώτος ευρωπαίος της αποστολής
20:28
Ρωσία: Το υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας ζητά την άρση της απαγόρευσης του Roblox
20:22
Παλλήνη: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή - Ξηλώθηκαν 500 μέτρα καλωδίων
20:14