Επίθεση με δυτικά όπλα σημαίνει πόλεμο με το ΝΑΤΟ δηλώνει ο Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin via APΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».
«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.
Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αντεπίθεσης στο Κουρσκ και ενώ η ρωσική προέλαση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας κάνει το Κίεβο να ανησυχεί και να ασκεί ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις στη Δύση για «πράσινο» φως στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος.
Οι υπουργοί εξωτερικών ΗΠΑ και Βρετανίας βρέθηκαν πάντως στην ουκρανική πρωτεύουσα, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε τελικά να γίνει δεκτό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Πούτιν εξετάζει τον περιορισμό των ρωσικών εξαγωγών ως αντίποινα κατά της Δύσης
Κρεμλίνο: Ο Τραμπ και η Χάρις να αφήσουν το όνομα του Πούτιν εκτός της αμερικανικής πολιτικής μάχης
Χτύπησαν 42χρονο στο κεφάλι με κορμό δέντρου και τον σκότωσαν στην Ανάβυσσο – Τρεις συλλήψεις
12:16
Σεισμοί σε Βενεζουέλα, Καλιφόρνια, Ιαπωνία μέσα σε λίγες ώρες: Γιατί οι ειδικοί μιλούν για σύμπτωση
12:16
Λιβάνιος στη Βουλή: Έρχεται αποδέσμευση των δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς ρεύματος
12:09
Ανησυχία για τον Λάιονελ Ρίτσι: Αναβάλλει δύο συναυλίες μετά την αδιαθεσία που υπέστη πάνω στη σκηνή
12:06