ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας των υποψηφίων προέδρων
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα Παρασκευή (20/9) μια πρόταση νόμου με την οποία οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές θα έχουν στη διάθεσή τους τον ίδιο αριθμό πρακτόρων για την προστασία τους με τον εν ενεργεία πρόεδρο.
Το νομοσχέδιο είχε υποβληθεί τον Ιούλιο από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας. Σήμερα, πέντε ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα σε βάρος του, το κείμενο εγκρίθηκε ομόφωνα.
Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των πολιτικών, θα πρέπει «να εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια για να καθορίζει τον αριθμό των αναγκαίων πρακτόρων για την προστασία των προέδρων, των αντιπροέδρων, των κυριότερων υποψηφίων για την προεδρία και την αντιπροεδρία», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.
Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Κακός μπελάς» ο ύποπτος για την απόπειρα κατά του Τραμπ, λένε Ουκρανοί στρατιώτες
«Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς»: Ο Τραμπ περιγράφει τη νέα απόπειρα δολοφονίας του
SPONSORED
Παραιτείται βουλευτής για να πάρει τη θέση του ο επικρατέστερος αντίπαλος του Στάρμερ
20:15
Νόμιμο το δικαίωμα των ΜΜΕ να ζητούν αποζημιώσεις από τα social media
20:04
Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας για «Γαλάζια Πατρίδα»: Δεν συμβάλλει στο κλίμα των ήρεμων νερών
19:55
Χριστοδουλίδης: Όχι στη λύση δύο κρατών, η Τουρκία διαπράττει εγκλήματα - Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα
19:45