ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αντίποινα για τη νέα επίθεση αυτοκτονίας υπόσχεται ο Γιλντιρίμ

Τουρκία: Αντίποινα για τη νέα επίθεση αυτοκτονίας υπόσχεται ο Γιλντιρίμ
«Θα δώσουμε σ' αυτούς τους αχρείους την απάντηση που τους αξίζει. Καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να πάρει όμηρο την Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός (φωτοργαφία αρχείου) Hakan Goktepe/Prime Minister's Press Office/Handout via REUTERS

Αντίποινα εναντίον των δραστών της νέας επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Τουρκία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό σκόρπισε το θάνατο έξω από αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Τσίζρε στην επαρχία Σιρνάκ στην νοτιοανατολική Τουρκία. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 78 τραυματίστηκαν, στην επίθεση που αποδίδεται στους Κούρδους αντάρτες.

«Θα δώσουμε σ' αυτούς τους αχρείους την απάντηση που τους αξίζει. Καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να πάρει όμηρο την Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ενώ ανακοίνωση από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Σιρνάκ, σημειώνει πως σχεδόν όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν αστυνομικοί, καθώς από τους 78 τραυματίες μόλις οι τρεις είναι πολίτες.

Πάντως ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουτλουμούς βλέπει συντονισμένη επίθεση στην Τουρκία, τόσο από το ισλαμικό Κράτος, όσο και από Κούρδους αντάρτες, αλλά και Κούρδους μαχητές της Συρίας, εκτιμώντας ότι γίνεται προσπάθεια να επωφεληθούν από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Η νέα επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία, γίνεται λίγες μέρες μετά την έκρηξη στο Ελαζίγκ, αλλά και την τουρκική εισβολή στη Συρία, με στόχο το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους μαχητές στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ