Γκάλαντ: Ο ΟΗΕ αποποιείται τις ευθύνες του σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ
Menahem Kahana/Pool Photo via APΟ ΟΗΕ αποποιείται τις ευθύνες του σε ό,τι αφορά την αποτροπή των επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.
Απαντώντας σε σχόλια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Γκάλαντ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι η Χεζμπολάχ κρατάει «όμηρο τον Λίβανο». Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι «ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει τη δράση της, ούτε εκπληρώνει τη θεμελιώδη υποχρέωσή του – να αποτρέψει τις επιθέσεις Χεζμπολάχ και να απαιτήσει την εφαρμογή του ψηφίσματος 1701» που προβλέπει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.
Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει πως «ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου» και τόνισε πως «δεν πρέπει να μετατραπεί σε νέα Γάζα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΗΕ: Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα εκλιπαρεί ο Γκουτέρες
Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρήση αιγιαλού - Ποιους αφορά
04:00
Διακοπές Πάσχα: Στις 3 Απριλίου η τελευταία ημέρα μαθημάτων στα σχολεία - Οι αργίες του 2026
03:00
Τι πρέπει να προσέξετε με τους νέους ΚΑΔ στις φορολογικές δηλώσεις - Πώς θα γίνει η αντιστοίχηση
02:00
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού
01:00