Εννέα νεκροί από διπλή ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας
Ουκρανός στρατιώτης
(AP Photo/Evgeniy Maloletka)Εννέα νεκροί και τουλάχιστον δεκαεννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός διπλού ρωσικού χτυπήματος το Σάββατο (28/09) σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας.
«Ο απολογισμός (…) είναι βαρύτερος: έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν» ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση του Σούμι στην υπηρεσία Telegram.
Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο που επλήγη ήταν η Κλινική του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στο κέντρο της πόλης του Σούμι. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η Ρωσία, που έπληξε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed, «κάνει πόλεμο στα νοσοκομεία, στις πολιτικές υποδομές και στη ζωή των ανθρώπων. Μόνο η ισχύς μπορεί να αναγκάσει τη Ρωσία να συνάψει ειρήνη. Η ειρήνη μέσω της ισχύος είναι ο μόνος ορθός δρόμος», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας (vid)
10:23
Χιλιάδες επιθέσεις σε 14 χώρες και η «φωτιά» στο πετρέλαιο: Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από χάρτες και γραφήματα
10:13
Μητσοτάκης για επιπτώσεις από πόλεμο: Η δημοσιονομική σοβαρότητα μας δίνει περιθώρια παρέμβασης
10:02
ΔΥΠΑ: Πάνω από 260.000 πολίτες έχουν βρει εργασία μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης
10:00