Λίβανος: Ο ξάδερφος του Νασράλα oρκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ
Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές, ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ. Πρόκειται για τον ξάδερφο του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν.
Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που δολοφονήθηκε σε χτύπημα που είχε διατάξει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Σαφιντίν είναι και αυτός κληρικός, φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ.
Υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017.
Τον περασμένο Ιούνιο - μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ - απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H άλλη όψη του πολέμου στο Λίβανο: Ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι, χιλιάδες τα θύματα
Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στην Βηρυτό
Αυτοί είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Χασάν Νασράλα - Η πιθανότητα διαρχίας
Νέο βίντεο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του 20χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη (vid&pic)
09:23
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα επιχείρηση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο - Ο Τραμπ προσπαθεί να «χτίσει» συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ
09:20
Χανιά: Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 17χρονης
09:14
Όσκαρ 2026: Σφοδρές αντιδράσεις στα social media για την τελετή – «Η πιο βαρετή που έχουμε δει»
09:05