Ο Μπορέλ καλεί σε άτυπη τηλεδιάσκεψη τους ΥΠΕΞ της ΕΕ για την κατάσταση στον Λίβανο
Ο Ζοζέπ Μπορέλ
ΑΠΕ-ΜΠΕΜε αφορμή τις εξελίξεις στο Λίβανο, ο ύπατος εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, συγκάλεσε άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 (ώρα Ελλάδος).
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ συγκάλεσε μια άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ μετά την επιδεινούμενη κατάσταση στον Λίβανο έτσι ώστε οι ΥΠΕΞ των κρατών μελών «να έχουν μία πλατφόρμα να συζητήσουν την επόμενη αντίδρασή τους και τα επόμενα βήματά τους» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων.
Όπως ανέφερε, αυτό «είναι άτυπο συμβούλιο και δεν θα υιοθετηθούν αποφάσεις, αλλά οι υπουργοί θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν προς ποια κατεύθυνση θέλουν να οργανώσουν τις ευρωπαϊκές ενέργειες όσον αφορά στο Λίβανο, το Ισραήλ και όσον αφορά τους άλλους εταίρους στη διεθνή κοινότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται επίσημες αποφάσεις, αλλά η υπόδειξη περαιτέρω ενεργειών ή αποφάσεων που θα ήθελαν να λάβουν τα κράτη μέλη για ένα δεδομένο ζήτημα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεν θα στείλει δυνάμεις σε Λίβανο και Γάζα το Ιράν
Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι οι δολοφονίες στο Ιράν σταμάτησαν
22:29
Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της FED επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα
22:27
Ιταλία και Πολωνία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν
22:16
«Δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη στάση της Ουάσινγκτον» για τη Γροιλανδία, λέει ο ΥΠΕΞ της Δανίας
22:04