Πέθανε στα 28 του ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας που έζησε περισσότερο με το σύνδρομο πρόωρης γήρανσης
Ανανεώθηκε:
Ο Σάμι Μπάσο, ο Ιταλός με το σύνδρομο πρόωρης γήρανσης σε τηλεοπτικό σόου με τον γνωστό παρουσιαστή Κάρλο Κόντι, στο Σαν Ρέμο, το 2015.
EPA/ETTORE FERRARIΠέθανε σε ηλικία 28 ετών ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας ο οποίος έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με προγηρία.
Πρόκειται για σπάνιο σύνδρομο το οποίο προκαλεί πρόωρη γήρανση του οργανισμού. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του Μπάσο ότι θα ζούσε το πολύ μέχρι τα δεκατρία του χρόνια. Εκείνοι, όμως, αναζήτησαν αμέσως την βοήθεια επιστημόνων στην Ευρώπη και ιδίως στην Αμερική, όπου η έρευνα έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο.
Ο Σάμι Μπάσο, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Βιτσέντσα, σπούδασε φυσικές επιστήμες και δημιούργησε μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αντικείμενο την ασθένεια από την οποία υπέφερε, με στόχο την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών.
Πριν πέντε χρόνια είχε τιμηθεί από τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα με τον τίτλο του ιππότη της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μελέτη: Οι άνθρωποι γερνούν δραματικά στα 44 και στα 60 έτη
Η πανδημία «γέρασε» τους εγκεφάλους των εφήβων - Τι δείχνει νέα μελέτη
Η Gen Z ανησυχεί από τώρα για την πρόωρη γήρανση της
Έλεγχοι της τροχαίας για μη χρήση κράνους σε πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα - Κόπηκαν 45 κλήσεις
22:20
Καισαριανή: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (pics)
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 2.500.000 ευρώ
22:10
Η στρατηγική εταιρική σχέση και το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
22:09