Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στο Αματρίτσε - Κατέρρευσε δημοτικό σχολείο
Δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,7 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι στο Αματρίτσε και είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση πτέρυγας του δημοτικού σχολείου «Ρόμολο Καπράνικα».
Το σχολείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την πρώτη, κυρίως, σεισμική δόνηση, στις τρεις και τριάντα δυο λεπτά την νύχτα της περασμένης Τετάρτης. Ο Ιταλικός τύπος, παράλληλα, αναφέρεται με έμφαση στο ότι το σχολικό συγκρότημα είχε ανακαινισθεί πριν από μόλις τρία χρόνια, και θα έπρεπε, κατά συνέπεια, να εφαρμοσθεί ό,τι ακριβώς προβλέπει η αντισεισμική νομοθεσία.
Oι σημερινές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Λ΄'Ακουϊλα, ενώ το επίκεντρο της δεύτερης ήταν στην σεισμόπληκτη Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.
ΚΟΣΜΟΣ
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20
ΚΟΣΜΟΣ
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Τα GTi της Peugeot επιστρέφουν υπό τάση!
10:54
ΕΛΛΑΔΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Δημήτριος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (pics)
10:41
ΕΛΛΑΔΑ