Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την σύλληψη δύο Ιταλών δημοσιογράφων της Rai
Φωτογραφία αρχείου
ΑΠΕ-ΜΠΕΡωσικό δικαστήριο διέταξε την σύλληψη των Ιταλών δημοσιογράφων Στεφάνια Μπατιστίνι και Σιμόνε Τραΐνι, οι οποίοι εργάζονται στην δημόσια ραδιοτηλεόραση της Rai.
Οι δυο Ιταλοί δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι «στις 6 του περασμένου Αυγούστου εισήλθαν παράνομα στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ από την Ουκρανία, με όχημα των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου».
Επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός της ρωσικής επικράτειας, ζητήθηκε επίσης η έκδοσή τους από την Ιταλία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Το ένταλμα σύλληψης και το αίτημα έκδοσης των Στεφάνια Μπατιστίνι και Σιμόνε Τραΐνι αποτελούν απαράδεκτη πρόκληση, ζητάμε να πάρει άμεσα θέση η κυβέρνησή μας κατά της νέας αυτής προσπάθειας εκφοβισμού των Ιταλών δημοσιογράφων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Usigrai.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Κόκκινο τηλέφωνο» Ρωσίας - ΝΑΤΟ για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης - Νέες απειλές από τη Μόσχα
Στη Μύκονο για διακοπές η Beth Hart πριν τη συναυλία στον Λυκαβηττό
23:20
Επτά συλλήψεις τις τελευταίες ώρες για την εκδήλωση πυρκαγιών
23:11
Στάχτη 28.000 στρέμματα στο Κολοράντο - Νεκροί στη «μάχη» με τις φωτιές τρεις πυροσβέστες
23:01
Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5 βαθμούς Κελσίου στην Πολωνία
22:50