Κατασβέστηκαν οι εστίες φωτιάς στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο SOUNION
Το δεξαμενόπλοιο Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα
ΑΠΕ-ΜΠΕΟλοκληρώθηκαν την Κυριακή 06/10 οι επικίνδυνες εργασίες κατάσβεσης των 18 εστιών πυρκαγιών που έκαιγαν επί του υπό ελληνική σημαία ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου SOUNION.
Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα 27 ατόμων με την υποστήριξη του ναυαγοσωστικού πλοίου ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.
Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ομάδα των Χούτι χτύπησε το πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα στις 21 Αυγούστου, ενώ τοποθέτησε και εκρηκτικά που προκάλεσαν τις πυρκαγιές οι οποίες μαίνονταν μέχρι την κατάσβεσή τους προχθές.
Ήδη, το τάνκερ ρυμουλκείται από το ναυαγοσωστικό πλοίο ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ με προορισμό το Σουέζ, όπου αναμένεται να διενεργηθεί η μετάγγιση του φορτίου των 150.000 τόνων ιρακινού αργού πετρελαίου που μετέφερε σε άλλο δεξαμενόπλοιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε ασφαλή περιοχή χωρίς πετρελαιοκηλίδα ρυμουλκήθηκε το «SOUNION»
Sounion: Ρυμουλκείται σε ασφαλές σημείο προς τα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας
«Σαρώνει» η φοροδιαφυγή: «Πρωταθλητές» τα συνεργεία αυτοκινήτων, ποιοι κλάδοι ακολουθούν
08:23
Χιλιάδες όστρακα «μιλούν»: Πώς ζούσαν οι απλοί άνθρωποι στην αρχαία Αίγυπτο
08:23
Σοκ στο Χόλιγουντ: Ο D4vd δηλώνει αθώος για τη δολοφονία 14χρονης – Μακάβρια ευρήματα σε Tesla
08:15
Σπουδαία ανακάλυψη στην Αργεντινή: Δεινόσαυρος 20 μέτρων δεν ταιριάζει με καμία γνωστή κατηγορία (vid)
08:08