ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 18 νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε γαμήλια τελετή

Ιράκ: 18 νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε γαμήλια τελετή
REUTERS / ANTARA FOTO

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν πέντε αντάρτες με εκρηκτικά και χειροβομβίδες στην πόλη Άιν αλ-Τάμερ, μια όαση κοντά στην Κερμπάλα και νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

«Κρατούσαν Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Ο ένας από αυτούς ανατινάχθηκε και οι άλλοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Κάις Χαλάφ, αξιωματούχος ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που ξεκίνησε χθες βράδυ στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών, διευκρίνισε αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ του ΙΚ. "Δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν τέσσερις μαχητές μας επιτέθηκαν σε συγκέντρωση σιιτών στην Άιν αλ-Τάμερ", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες εναντίον της σιιτικής κοινότητας.

Η Άιν αλ-Τάμερ βρίσκεται περίπου 50 χλμ. δυτικά της ιερής για τους σιίτες πόλης Κερμπάλα, κοντά στα σύνορα με την επαρχία αλ-Άνμπαρ απ΄όπου ήρθαν οι δράστες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν τους τελευταίους μήνες να εκδιώξουν το ΙΚ από ένα μεγάλο μέρος της επαρχίας αυτής, κυρίως ανακαταλαμβάνοντας τις πόλεις Φαλούτζα και Ραμάντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ