Σαρκοζί: Aν εκλεγώ πρόεδρος μπουρκίνι τέλος
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία στις εκλογές του Απριλίου του 2017 είπε πως θα αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας προκειμένου να απαγορεύσει ολοκληρωτικά το μπουρκίνι.
Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως υπερασπιστή τον γαλλικών αξιών και με σκληρές θέσεις στο μεταναστευτικό, ο Σαρκοζί επανέλαβε τη θέση του για απαγόρευση του μπουρκίνι. Όπως αναφέρει το Reuters το συγκεκριμένο ζήτημα έχει διχάσει τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές και αποτέλεσε το μείζον πολιτικό θέμα στη Γαλλία τον Αύγουστο.
Την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την απαγόρευση της συγκεκριμένης ενδυμασίας σε ένα τουριστικό θέρετρο. Ήδη αρκετοί δήμαρχοι έχουν πει πως θα επιμείνουν στην απαγόρευση.
SPONSORED
Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το μέρισμα της προόδου της Οικονομίας στην κοινωνία
10:21
Νεκρός 60χρονος που έπεσε από μπαλκόνι πέμπτου ορόφου στη Λάρισα
10:21
Η ΕΚΤ έτοιμη για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες την Πέμπτη: Η πρώτη μετά από 2,5 χρόνια
10:14
Τραγωδία στη Χαλκιδική – Νεκρός 44χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:03