Βενεζουέλα: Δάκρυα και χειροκροτήματα για το νεογέννητο που διασώθηκε μετά από 32 ώρες
Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες σε κτίρια που κατέρρευσαν από το σεισμό στη Βενεζουέλα
AP Photo/Ariana CubillosΞανά στο φως από τα ερείπια επέστρεψε ένα νεογέννητο μόλις 18 ημερών μετά από 32 ώρες από τις δύο σεισμικές δονήσεις που κατέστρεψαν τη Βενεζουέλα, κάνοντας τους διασώστες να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.
Ένα βίντεο που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δείχνει διασώστες να επιχειρούν κάτω από προβολείς, πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια και να βγάζουν έξω το βρέφος εν μέσω χειροκροτημάτων, αργά χθες το βράδυ, στην πλέον πληγείσα πόλη της χώρας, τη Λα Γουάιρα.
Ο φακός τους καταγράφει να δίνουν ο ένας στον άλλο το μωρό, τυλιγμένο μέσα σε μια κουβέρτα, προτού καθαρίσουν προσεκτικά το παιδί με χαρτομάντιλα.
Σύμφωνα με τον χρήστη που δημοσίευσε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μωρό, ηλικίας μόλις 18 ημερών, βγήκε σώο μέσα από τα ερείπια αφού παρέμεινε εγκλωβισμένο για 32 ώρες.
Η μητέρα του βρέφους διασώθηκε μία ώρα αργότερα.
Τουλάχιστον 920 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί έπειτα από τους δύο διαδοχικούς σεισμούς που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο βόρειο τμήμα της χώρας, μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι αγνοούνται.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βενεζουέλα: Στις 55.000 οι αγνοούμενοι από τον διπλό σεισμό - Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Βενεζουέλα: Δραματικές εικόνες μετά τον διπλό σεισμό- Βίντεο από drone καταγράφει βιβλική καταστροφή
Βενεζουέλα: Κραυγή αγωνίας στα συντρίμμια - Τουλάχιστον 950 νεκροί και πάνω από 50.000 αγνοούμενοι
Προσωπικός Βοηθός: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις - Ποια τα κριτήρια
04:00
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν 400 ευρώ στις 30 Νοεμβρίου - Οι «κερδισμένοι»
03:00
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων για τις επιταγές βιβλίων
02:00
ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα - Στις 23/9 και μέσω ΚΕΠ
01:00