Έφθασε στην Γερμανία ο Τζο Μπάιντεν - Τον υποδέχθηκε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Τον Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
AP Photo/Ebrahim NoroozΟ Τζο Μπάιντεν έφθασε στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, από όπου αρχίζει το τυπικό μέρος της επίσκεψής του στο Βερολίνο.
Η επίσκεψη, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί από 10 έως 13 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τυφώνα «Μίλτον» που έπληξε την Φλόριντα, περιορίστηκε χρονικά, καθώς θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες, ενώ δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως «επίσημη», αλλά ως «επίσκεψη εργασίας».
Τον υποδέχθηκε ο Σταϊνμάιερ
Τον κ. Μπάιντεν υποδέχθηκε στην αυλή του Bellevue ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος τον συνόδευσε στο βιβλίο επισκεπτών και κατόπιν στο προαύλιο, στον χώρο απόδοσης στρατιωτικών τιμών.
Ακολούθως ο αμερικανός πρόεδρος θα τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την υψηλότερη τιμή της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλία με τον γερμανό πρόεδρο, ο οποίος θα παραχωρήσει και δεξίωση προς τιμήν του. Οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν επίσης δηλώσεις στα ΜΜΕ, πριν ο Τζο Μπάιντεν αναχωρήσει για την καγκελαρία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη Μπάιντεν στο Βερολίνο: Οι συμβολισμοί, η ατζέντα και οι επαφές
Μπάιντεν και Νετανιάχου θα συνεργαστούν για την απελευθέρωση των ομήρων μετά τον θάνατο του Σινουάρ
Το αμερικανικό Πεντάγωνο, η Anthropic και η «μάχη» για το ποιος εγγυάται τη σωστή χρήση του ΑΙ
08:04
Δολοφονία ανηλίκου στο Λουτράκι: Η ασήμαντη αφορμή που «όπλισε» το χέρι του 17χρονου δράστη
07:55
ΗΠΑ: «Το Πακιστάν έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα» έναντι των Ταλιμπάν - Σε διάλογο καλεί η ΕΕ
07:45
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος του ροκ εν ρολ Νιλ Σεντάκα (vid&pic)
07:35