Εκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά το Ιράν για τις ισραηλινές επιθέσεις
Το Συμβούλιο Ασφαλείας
AP Photo/Seth WenigΑίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αρακτσί για να καταδικάσει τις ισραηλινές επιδρομές κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Σε επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στην επιστολή του ο Αμπάς Αρακτσί δηλώνει ότι «τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», αλλά σημειώνει ότι η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.
Η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος (...) να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση», γράφει στην επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Η επίθεση στο Ιράν υπήρξε ακριβής και ισχυρή»
Πώς το Ισραήλ οργάνωσε τις «Ημέρες Μετάνοιας» - Ο διττός στόχος και το χρονικό της επίθεσης στο Ιράν
Τι πέτυχε το Ισραήλ με την επίθεση στο Ιράν - Η σημασία του χτυπήματος για την Τεχεράνη
Ιταλία: Σκάνδαλο με κύκλωμα trafficking και ποδοσφαιριστές της Serie A - Τέσσερις συλλήψεις
16:17
Τραμπ: «Θα φτάσουμε σε μια σπουδαία συμφωνία με το Ιράν, αλλά είμαστε έτοιμοι και για βομβαρδισμούς»
16:08
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παρηγορητική και Τελική Φροντίδα Ζωής (EPEC EM) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
15:58
Η Ελλάδα ολοκληρώνει την πρώτη φάση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο (pics)
15:57