Η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά θα δώσει «αρμόζουσα απάντηση» στο Ισραήλ λέει ο Πεζεσκιάν
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
ΑΠΕ ΜΠΕΟ πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε την Κυριακή (27/10) ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά δεσμεύτηκε ότι θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση» στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων.
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο αλλά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του έθνους και της χώρας μας», είπε ο Πεζεσκιάν στο υπουργικό συμβούλιο. «Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε.
Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν τη χώρα, που δεν αναγνωρίζεται από την Τεχεράνη.
«Αν οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος και τα εγκλήματά του συνεχιστούν, οι εντάσεις θα επιδεινωθούν», προέβλεψε. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «υποσχέθηκαν να βάλουν τέλος στον πόλεμο (σ.σ. στη Γάζα) με αντάλλαγμα την αυτοσυγκράτησή μας αλλά δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά το Ιράν για τις ισραηλινές επιθέσεις
Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Η επίθεση στο Ιράν υπήρξε ακριβής και ισχυρή»
Bookreads: Μισέλ Φάις: «Το υπαρξιακό κενό έχει γίνει πολιτική πραγματικότητα»
15:21
Ανάλυση BBC: Τι μέλλει γενέσθαι για τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν
15:10
Infographic: Τα παράσιτα εξαπλώνονται λόγω κλιματική κρίσης - Οι απώλειες στις καλλιέργειες
15:00
Ο Τραμπ προσκάλεσε Ερντογάν και Σίσι να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
14:49