Επίσκεψη του Θ. Δρίτσα στη Γαύδο
Μήνυμα στήριξης των ακριτών έστειλε την Τετάρτη από την Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.
Κλείνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο κ. Δρίτσας βρέθηκε στο ακριτικό νησί, συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, επιλέγοντας μάλιστα ως μέσον μεταφοράς το νέο σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Νήσος Γαύδος».
Οπως γράφει το ΑΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να βρεθεί σε αρκετά σημεία του νησιού, το οποίο χαρακτήρισε ακριτικό, νησιωτικό διαμάντι, ενώ η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.
Μιλώντας με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες που τον συνόδευαν, ο κ. Δρίτσας επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του νησιού, επισημαίνοντας ότι το νησί έχει τεράστιο γεωπολιτικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και φυσική ομορφιά, που πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε να προσελκύσει, πέρα από τους τουρίστες και μόνιμους κατοίκους, όπως είπε.
Τέλος, ο κ. Δρίτσας αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για λειτουργία λιμενικού φυλακίου στη Γαύδο, ενώ όπως έκανε γνωστό, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του λιμανιού.
Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
11:31
CES 2026: Ρομπότ, νέες τεχνολογίες τηλεόρασης και «τριπλά» smartphones στις νέες τάσεις
11:22
Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Η ανάρτηση Κολυδά
11:11
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00